Helderheid scheppen

 

Een luisterend oor nodig om weer alles op een rijtje te zetten?

Therapiesessies kunnen vaak deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij CAT en RBCZ. De sessies vallen onder psychotherapie en psychosociale therapie.

Gesprekstherapie

Iedereen heeft weleens een moment in zijn leven dat je vastloopt of de behoefte hebt dat er iemand naar je luistert en je ondersteunt zodat je zelf weer verder kunt. Als therapeut kan ik je hierbij behulpzaam zijn. 

Gesprekstherapie is een manier om aan de hand van gesprekken tot meer inzicht, bewustzijn en eventueel verandering te komen. Je kiest jouw eigen doelen en hoe jij die wilt bereiken. Ik help je om jouw eigen weg daarin te vinden.

Therapie kan steun geven in moeilijke periodes in het leven, waardoor het leven minder prettig geworden is en als gevolg daarvan emotionele en geestelijke klachten ontstaan zijn. Hierbij je denken aan angst, stress, depressie e.d. Deze gevoelens kunnen het gevolg van bepaalde omstandigheden zijn, zoals bijvoorbeeld relatieproblemen of ziekte. Maar soms is het voor jezelf  nog niet duidelijk waarom jij je zo voelt.

Specifieke problemen waarbij gesprekstherapie een helpende hand kan bieden, zijn bijvoorbeeld:

  • depressie
  • angst
  • stress
  • overmatige boosheid
  • overdreven afhankelijkheid
  • rouw-,verliesverwerking
  • relatieproblemen

 

Gesprekstherapie gaat soms gepaard met spitten onder de oppervlakte en praten over zaken die we in het dagelijks leven meestal wegdrukken. Hoewel het onrust brengt, kan het ook een opluchting zijn half weggestopte ideeën uit te spreken en op een positieve manier met gevoelens om te gaan.

 De gesprekken bieden je de mogelijkheid om op verschillende manieren naar jouw leven te kijken en te onderzoeken of er effectievere manieren te vinden zijn om met dingen om te gaan.

Contact opnemen

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met me op!