inzicht & bewustwording

 

Maak contact met de verschillende delen in jezelf en neem de regie terug

Therapiesessies kunnen vaak deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij CAT en RBCZ. De sessies vallen onder psychotherapie en psychosociale therapie.

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een manier om met jezelf in gesprek te raken. Volgens Voice Dialogue zijn er verschillende deelpersonen in ieder mens aanwezig, je kunt die deelpersonen ontdekken en je kunt er mee in gesprek gaan.

Deze deelpersoonlijkheden zijn energiepatronen in ons, het zijn zelfstandige energieën, met eigen wil, gedachten, gevoelens, wensen en bewustzijn.

Zoals; het onschuldige, kwetsbare kind, beschermer/beheerser, de drammer, de criticus, de perfectionist, de behager .

Andere deelpersonen die zich in ons ontwikkelen zijn bijvoorbeeld de ouder-ikken, nl.: de innerlijke moeder en de innerlijke vader. Er zijn archetypen als: de zorgzame moeder ,de heks , de goede vader, de boze vader.

Verder zijn er de instinctieve energieën: agressie, jaloezie, seksualiteit, overlevingsdrang.

De kern van de methode is de verschillende deelpersoonlijkheden in iemand, ze vanuit het innerlijk naar buiten laten treden en ze tot een gesprek uitnodigen. Het ego – met zijn uitvoerende functie – wordt zich daardoor bewust van de verschillende delen en van wat die mee te delen hebben. Verder wordt aandacht besteed aan de toestand van ‘getuige zijn’, daarin kan integratie van de delen plaatsvinden.

Innerlijk Kind werk

Innerlijk Kind staat voor de delen in onszelf die nooit helemaal volwassen zijn geworden. Dit is de reden waarom we ons als volwassenen in bepaalde opzichten gedragen als het kind dat we vroeger waren: hulpeloos, machteloos, angstig en onzeker. We zijn vaak meer bezig met overleven dan met leven.

We gaan nu contact met je innerlijke kind maken en het alles geven wat het nodig heeft, zodat je als volwassene weer positief en sterk in het leven kunt staan.

Wat heeft het (innerlijke) kind nodig

  • de bevestiging dat je er mag zijn
  • de bevestiging dat je goed bent zoals je bent
  • de bevestiging dat het hebben en uiten van gevoelens goed is
  • de bevestiging dat je jezelf mag zijn zonder afgewezen te worden
  • de bevestiging dat je het waard bent om bemind te worden.
  • aandacht, warmte, bemoediging, etc

Contact opnemen

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met me op!